Ukrayna da yine bir Lenin heykeline saldırı

fft81_mf3063602Ukrayna’nın güneyinde yer alan Odessa bölgesinde bir Lenin heykeli, kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkıldı. Ukraynalı düşünce kuruluşu Ulusal Hafıza Enstitüsü, ülkede bugüne kadar 300 Lenin heykelinin yerinden edildiğini açıkladı.

TASS haber ajansının bildirdiğine göre Ukrayna’nın Odessa bölgesinde küçük bir kasaba olan Krasnıye Okna’da, Bolşevik Devrimi’nin lideri Vladimir Lenin’in heykeli yıkıldı.

Sputnik Türkiye ‘de yer alan habere göre, Krasnıye Okna’da bulunan Lenin heykeline yönelik saldırı , Ukrayna’da bir ilk değildi. Bu olayların en yankı uyandıranı, Kiev’de, aşırı sağcıların çoğunluğu oluşturduğu Maidan gösterileri sırasında yaşandı. Dönemin Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov, Kiev’deki heykelin devrilmesini, 2001 yılında Afganistan’da bazı Buda heykellerinin Taliban tarafından tahrip edilmesine benzetmişti.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s